Interieur inspecties

Achter historische gevels schuilen regelmatig waardevolle interieurs. De binnenafwerking van een gebouw kan uitgevoerd zijn in delicate wandbekleding, detaillistische plafonddecoratie en prachtige vloerbekleding. Maar ook het roerend erfgoed in historische panden verdient aandacht zoals schilderijen, beeldhouwwerken, textiel, meubilair, koper- en zilverwerk.

inspectie interieur Basiliek Oudenbosch

Hoe werkt het?

De inspectie van het interieur wordt uitgevoerd in vier stappen. 

Stap 1

VOORBEREIDING

De inspectie start al voordat onze monumentenwachter bij u langskomt. Ter voorbereiding op de inspectie gaat de gespecialiseerde monumentenwachter na of uw monumentale interieur al eerder is geïnspecteerd. Is dit het geval, dan zoekt hij in eerdere inspectierapporten naar aandachtspunten.

Stap 2

BLIK OP DE BINNENKANT

Een interieurinspectie vereist zeer specifieke kennis en vaardigheden. Elk materiaal heeft zijn verouderingsproces en vraagt een aangepast onderhoud. De interieurwachters zijn dan ook gespecialiseerd in het beheer en de conservering van interieurobjecten.

Stap 3

BOUWKUNDIG ÉN INTERIEUR

Het is mogelijk om gecombineerde inspecties te laten uitvoeren. Een gemengd team van bouwkundige monumentenwachters en interieurwachters komen dan bij u langs. Een interieur staat immers niet geheel los van een gebouw en vaak zijn interieurgebreken een gevolg van een bouwkundig mankement. Een multidisciplinair team garandeert een grondige en integrale aanpak.

Stap 4

INSPECTIERAPPORT

De monumentenwachter beschrijft alle bevindingen in een inspectierapport. In het rapport ziet u een beoordeling van alle onderdelen van uw monumentale interieur en een bijbehorend advies. Of u onderhoudswerkzaamheden laat uitvoeren, beslist u uiteindelijk zelf. Monumentenwacht Noord-Brabant denkt hierover graag met u mee.

Afbeelding Interieurinspecties

Tarieven

Voor slechts € 60,- per jaar bent u abonnee van Monumentenwacht Noord-Brabant. U profiteert als abonnee van ons lage uurtarief vanaf € 42,- en daar hoeft u géén BTW over te betalen.

Indien u advies wenst of een inspectie wilt laten uitvoeren van een monument waarvan u geen eigenaar bent, dan gelden aangepaste tarieven (zie tarievenlijst).

Bekijk de tarievenlijst

historisch interieur apotheek

Inspectie aanvragen?

Een abonnement afsluiten voor uw monumentaal gebouw of historisch interieur kan door het invullen van het aanmeldformulier.

Meld u hier aan