Keukentafelgesprek verduurzaming

U bent eigenaar van een authentiek monument en wil dit behouden voor de toekomst. Hoe vergroot u het comfort met respect voor de eigenheid van het gebouw? Standaardoplossingen voor energiebesparing zijn niet altijd toe te passen met behoud van de monumentale waarden. Monumenten verduurzamen is mogelijk, maar het is altijd maatwerk en vaak complex. Monumentenwacht Noord-Brabant staat u bij met advies en ondersteuning. 

beslagen raam met enkel glas

Hoe werkt het?

We kijken samen met u waar verbeteringen op het gebied van energiebesparing en comfortverbetering mogelijk zijn, zonder de monumentale waarde aan te tasten. Hierbij wijzen wij u ook op de nadelige gevolgen van verkeerde maatregelen en/of aanpassingen.

Stap 1

Oriëntatie

Onze adviseur informeert aan de keukentafel naar uw redenen en wensen voor verduurzaming van uw pand. Wilt u verduurzamen om uw energieverbruik te verminderen, staat comfortverbetering voorop of is het tegengaan van klimaatverandering uw motief?

Stap 2

Rondgang

Tijdens een rondgang door het pand kijkt onze adviseur naar de mogelijkheden tot verduurzaming van uw monument. Hierbij wordt gekeken naar relatief kleine maatregelen zoals het dichten van naden en kieren, maar ook naar mogelijke isolatie van daken, vloeren, buitenmuren en beglazing. 

Stap 3

Gesprek aan de keukentafel

Tijdens het afrondend gesprek bespreekt de adviseur zijn bevindingen. Dit gesprek kan leiden tot de wens om een aantal maatregelen diepgaander te laten onderzoeken. Wij zullen in dat geval doorverwijzen naar gespecialiseerde bedrijven binnen de erfgoedsector. 

Stap 4

Rapportage

De besproken maatregelen en adviezen worden vastgelegd in een beknopte rapportage. Daarbij wordt in het rapport van de bouwkundige inspectie gekeken naar de natuurlijke vervangingsmomenten. Misschien kunnen bij vervanging van de dakbedekking of het herstel van kozijnen gelijktijdig verduurzamingsmaatregelen worden getroffen.

Afbeelding Interieurinspecties

Tarieven

Voor slechts € 60,- per jaar bent u abonnee van Monumentenwacht Noord-Brabant. U profiteert als abonnee van ons lage uurtarief vanaf € 42,- en daar hoeft u géén BTW over te betalen.

Indien u advies wenst of een inspectie wilt laten uitvoeren van een monument waarvan u geen eigenaar bent, dan gelden aangepaste tarieven (zie tarievenlijst).

Bekijk de tarievenlijst

Foto lamp met daarin groen plantje

Keukentafelgesprek verduurzaming aanvragen?

Een keukentafelgesprek verduurzaming aanvragen kan door contact met ons op te nemen.

Neem contact op