Zorg voor Monumenten

sinds 1975

Liefhebbers van panden met karakter. Onze monumentenwachters zijn goed geschoolde, ervaren vaklieden. Ze zijn niet alleen beroepshalve maar ook persoonlijk betrokken bij de zorg voor cultureel erfgoed. Door scholing en opleiding zijn zij thuis in de vele historische constructies, technieken en materialen. Daarnaast hebben zij cursussen gevolgd op het gebied van onder meer rapportage, EHBO, arbeidsomstandigheden en veiligheid. Alle werkzaamheden op, aan en in de objecten moeten vanzelfsprekend op verantwoorde wijze worden uitgevoerd. Diverse wetten en regels stellen eisen aan de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Daarom beschikken de monumentenwachters onder meer over professionele kleding, schoeisel en uiteenlopende beschermingsmiddelen.

_MG_7803

Wat doen we?

U bent de eigenaar of beheerder van één van de monumenten die onze provincie rijk is. Met de ouderdom van uw monument komen onvermijdelijk ook de gebreken. Dat vraagt om een regelmatige inspectie om de staat van onderhoud te bepalen. Juist ook op plekken die u zelf niet ziet, waar u niet aan denkt of die u niet kunt bereiken. Dat voorkomt dat kleine gebreken uitgroeien tot grote. Onze monumentenwachters komen graag bij u langs.

“Altijd onpartijdige vakkennis en ervaring beschikbaar, waar je een beroep op kunt doen.” (Klanttevredenheidsonderzoek 2018)

Werkwijze:

Onze monumentenwachters bereiden elke inspectie grondig voor. Zij vragen u naar uitgevoerde reparaties en (nieuwe) gebreken of problemen. Voor een vervolginspectie bestuderen zij vooraf ook de aandachtspunten die zijn vastgelegd in eerdere inspectierapporten of op de daktekening van het object.  Zo vormen zij zich een beeld van de staat van uw monument.

Elk monument heeft unieke kenmerken. Onze monumentenwachters kennen die en bewaken deze met een kritisch oog. Voorbeelden hiervan zijn een speciale gevelsteen, een bijzonder gebint of een decoratief bovenlicht.

Wij werken alle bevindingen voor u uit in een gedetailleerd rapport met onderhoudsadvies.

Kies hieronder het type inspectie dat u wilt laten uitvoeren.

Onze partners

Contactinfo

Adres

Brabantlaan 3G,
5216 TV 's-Hertogenbosch

Telefoon

0411 64 33 66

E-mail

info@mwnb.nl