Ook onze organisatie heeft in verband met de uitbraak van het coronavirus maatregelen genomen, zodat wij u kunnen blijven helpen. Onze inspecties vinden, soms in aangepaste vorm, doorgang. Natuurlijk volgen wij daarbij de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Onze monumentenwachters betrachten uiterste zorgvuldigheid bij het toepassen van de hygiënemaatregelen en zullen gepaste afstand houden bij eventueel aanwezige beheerders. Monumentenwachters met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts voeren geen inspecties uit en blijven thuis. Klik hier om het protocol dat door onze medewerkers wordt gevolgd te bekijken.

Onze kantoormedewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Ons kantoor blijft open maar met een minimale bezetting. De wachttijd aan de telefoon kan hierdoor langer zijn dan normaal. Wij vragen uw begrip daarvoor.

Zorg voor monumenten. Dat is wat ons drijft. Zodat we ons onvervangbare Brabantse erfgoed kunnen doorgeven aan volgende generaties.

Bekijk in dit filmpje hoe hoe gedeputeerde Marianne van der Sloot op 3 oktober een heuse inspectiestage met ons liep in Helvoirt.

Wij kijken waar niemand komt

Over Monumentenwacht

Wij helpen monumenteigenaren bij het onderhouden van hun pand. Naast het beoordelen van de staat van onderhoud, voeren onze monumentenwachters kleinschalig herstel- en onderhoudswerk uit en geven zij gerichte adviezen voor de korte en lange termijn. Monumentenwacht Noord-Brabant inspecteert de meest uiteenlopende objecten. Variërend van boerderij tot herenhuis, van kasteel tot klooster, van molen tot industrieel complex en van kapel tot kathedraal.

Vaak richt de aandacht zich vooral op de bouwkundige staat van het exterieur. We beschikken echter ook over specialistische kennis over een juiste conservering van historische interieurs. Daarnaast adviseren we over de instandhouding van archeologische en groene monumenten (historische tuinen). Monumentenwacht Noord-Brabant voert haar werkzaamheden uit zonder winstoogmerk en is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Mijn monumentenwacht

 

Wij stellen de inspectierapporten digitaal beschikbaar aan onze abonnees via onderstaande inlogoptie.

Nieuws

Aangepast beleid plaatsen zonnepanelen op rijksmonumenten

Aangepast beleid plaatsen zonnepanelen op rijksmonumenten

Voortaan wordt bij rijksmonumenten positief geadviseerd over pv-panelen die uit het zicht liggen en geen aantasting vormen van waardevolle onderdelen van het monument en zorgvuldig op het dak worden aangebracht. Voorwaarde voor een positief advies voor pv-cellen in...

Lees meer
Vernieuwde website Monumenten.nl

Vernieuwde website Monumenten.nl

Monumenten.nl is een platform voor eigenaren en specialisten. Op deze vernieuwde website vindt u alle informatie voor monumenteneigenaren onder één dak, over onderhouden, restaureren, verduurzamen en aankopen van een monument. Van inspiratie tot praktische tips, u...

Lees meer
Restauratiesubsidie aanvragen                          vanaf 1 september 2020

Restauratiesubsidie aanvragen vanaf 1 september 2020

Van 1  t/m 30 september 2020 is het mogelijk om bij de provincie Noord-Brabant voor de restauratie van rijksmonumenten subsidie aan te vragen. Het betreft paragraaf 1 van de Subsidieregeling Cultureel Erfgoed Noord-Brabant. Heeft u hiervoor nog een actueel...

Lees meer
In Memoriam

In Memoriam

Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze gewaardeerde en geliefde collega Aafke Cooijmans. Als specialist op het gebied van historische interieurs heeft zij een grote bijdrage geleverd aan het behoud van ons...

Lees meer

Contactinfo

Adres

Sparrendaalseweg 5,
5262 LR Vught

Telefoon

0411 64 33 66

E-mail

info@mwnb.nl