14 / 100

Herfst tips

Iedere herfst en winter is het belangrijk om de tuin en de woning winterklaar te maken. Bij monumenten, en overigens ook reguliere woningen, is het van belang om wind- en waterdicht te blijven. Het voorkomen van lekkages voorkomt kostbaar onderhoud. Klim daarom op die ladder, of vraag een fitte buurman of bedrijf dat te doen, en zorg er regelmatig voor dat de dakgoten schoon en leeg zijn (weg met de bladeren). Vergeet hierbij ook de kilgoten, verholen goten, zalinggoten en de goten boven de dakramen niet. Als je toch boven bent, controleer dan meteen de dakbedekkingen op gebreken zoals scheefliggende of gebroken dakpannen of leien.

Nog meer tips om je monument winterklaar te maken, zoals het afsluiten van je buitenkraan en het controleren van de druk in je cv-installatie, lees je hier. Veel succes!